Mat

Mat

På Förskolan Stora Hjärtat vill vi att våra barn skall orka leka och lära hela dagen, och då är det viktigt att barnen äter bra. All mat som serveras på Förskolan Stora Hjärtat är tillagad från grunden i vårt välutrustade kök av vår köksansvariga Marie, som alltid gör det där lilla extra till oss. Att känna doften av nybakat bröd på morgonen eller att få våfflor på våffeldagen, nallekakor på nallens dag osv det sätter verkligen guldkant på vardagen.

Vi använder färska och i möjligaste mån ekologiska ingredienser och ser till att barnen alltid får varierade, näringsriktiga och goda måltider. Vi lägger stor vikt vid frukt och grönt. Köket bjuder på god varierande mat och uppmärksammar alla högtider med maten. Exempelvis bjuder Marie in till nobelmiddag i december varje år.

 

 

 

 

 

Mål: Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar förståelse för vikten att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande (LpFö 98)

 

Meny

v. 49

Måndag: Korvstroganoff med ris och grönsaker

Tisdag: Ungsbakad italiensk kyckling med pasta och grönsaker

Onsdag: Italiensk ostsoppa med nybakat bröd

Torsdag: Fiskgratäng med skaldjur och potatis och grönsaker

Fredag: Falsk fläskfilé med potatis, grönsaker

 

 

v.50

Måndag:Blodpudding/potatisbullar med bacon, grönsaker

Tisdag: Nobelmiddag

-tre små godbitar

– kycklingfilé med grönpepparsås och hasselbackspotatis

-vit chokladmousse med lime marinerade jordgubbar

 Onsdag: Tomatsoppa med nybakat bröd

Torsdag: Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och grönsaker

Fredag: Vegetarisk lasagne