Mat

Mat

På Förskolan Stora Hjärtat vill vi att våra barn skall orka leka och lära hela dagen, och då är det viktigt att barnen äter bra. All mat som serveras på Förskolan Stora Hjärtat är tillagad från grunden i vårt välutrustade kök av vår köksansvariga Marie, som alltid gör det där lilla extra till oss. Att känna doften av nybakat bröd på morgonen eller att få våfflor på våffeldagen, nallekakor på nallens dag osv det sätter verkligen guldkant på vardagen.

Vi använder färska och i möjligaste mån ekologiska ingredienser och ser till att barnen alltid får varierade, näringsriktiga och goda måltider. Vi lägger stor vikt vid frukt och grönt. Köket bjuder på god varierande mat och uppmärksammar alla högtider med maten. Exempelvis bjuder Marie in till nobelmiddag i december varje år.

 

 

 

 

 

Mål: Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar förståelse för vikten att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande (LpFö 98)

 

Meny

v. 25

Måndag: Falukorvsgratäng

Tisdag: Kycklingklubba m. ris och brunsås, inlagd gurka, gelé och sallad

 Onsdag: Midsommarbord m. potatis, sill, gräddfil, skinka, ägg, köttbullar, kex, ost, grönsaker

Torsdag:  Korv m. bröd

Fredag: Midsommarafton

v. 26

Måndag: Pasta med pastasås

Tisdag: Stekt kassler m. dragonsås och klyftpotatis

 Onsdag: Stekt fisk m. spenat

Torsdag: Grekiska biffar m. pasta och tomatsås

Fredag: Tikka Masala m. ris